Фрайбург постигна ценна победа с 2:1 над Херта в мача

...
Фрайбург постигна ценна победа с 2:1 над Херта в мача
Коментари Харесай

Груба грешка подари успеха на Фрайбург над Херта

Фрайбург реализира скъпа победа с 2:1 над Херта в мача сред двата отбора от 32-ия кръг на Бундеслигата. Това бе директен конфликт сред два от кандидатите за място в Еворпа и по тази причина триумфът на домакините е с двойна цена. Винченцо Грифо откри резултата в 61-ата минута, само че Ведад Ибишевич изравни в 66-ата от дузпа. Нилс Петерсен донесе триумфа на домакините в 71-ата минута, възползвайки се от груба неточност на противника.

Първото полувреме голове не паднаха, само че втората част бе много вълнуваща. В 52-ата минута Херта означи гол посредством Доди Лукебакио, само че той бе анулиран поради нарушаване в офанзива.

След това пък домакините имаха думата и Винченцо Грифо откри резултата в 61-ата минута с хубав гол от фаул.

Само пет минути по-късно берлинчани получиха дузпа за нарушаване на Роберт Кох и Ведад Ибишевич възвърне равенството от бялата точка.

Босненецът можеше да изведе отбора си напред в 70-ата минута, само че направи страховит пропуск.

Веднага по-късно пък Фрайбург стигна до победния гол. Нилс Петерсен се възползва от груба неточност в защитата на гостите, лиши топката и невъзмутимо осъществя за 2:1.

Така Фрайбург събра актив от 45 точки и излезе на 7-ото място в класирането. Херта пък позволи трета поредна загуба и към този момент е на 11-ата позиция с 38 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Бундеслига 32 кръг, вторник 16 юни  Фрайбург 2:1краен резулат  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР