Фрапантни нарушения в работата на 16 униформени, сред които високопоставени

...
Фрапантни нарушения в работата на 16 униформени, сред които високопоставени
Коментари Харесай

16 униформени с фрапантни нарушения преди смъртта на двама колеги в Бургас! Взимат главите на полицейски шефове

Фрапантни нарушавания в работата на 16 униформени, измежду които високопоставени чиновници, открила инспекцията в Министерство на вътрешните работи след гибелта на двамата бургаски служители на реда, пометени от рейс с незаконни мигранти на кръстовището „ Трапезица ” в Бургас. Това заяви в Бургас служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Обещах на фамилиите на двамата починали бургаски служители на реда – Йордан Илиев и Атанас Градев, да създадем цялостна инспекция по случая и да открием истината за гибелта им. Има данни за 16 служители на реда, които са нарушили отговорностите си и са направили дейности, които могат да се дефинират като дисциплинарни нарушавания или закононарушения. На 28 октомври материалите от инспекцията на Инспектората са предадени на Окръжна прокуратура – Бургас, в останалата си част е предаден на всички ръководители на звената в Министерство на вътрешните работи.

В отчета са имената на шеф на РДГП-Бургас, шеф на ГПУ – Малко Търново и негов заместител, както и шеф на ГПУ-Бургас. Допуснали са фрапантни нарушавания и това е причина да си понесат отговорността ”, заяви министърът.

„ Стана ясно, че каналджиите са били арестувани предния ден и са освободени. Намерени са край червен рейс, който е бил спрян – в него имало вода и останки от храна и е било явно защо е служел. Прекарали повече от час в гранично ръководство в Бургас, след което не са били завършени документи за тази инспекция ”, сподели Иван Демерджиев.

Шокиращ факт е, че 17 минути преди случая е можело да бъде подадена информация за рейса, който се придвижва в посока Бургас, а е направено 3 минути преди този момент. " Действията на служителите на реда са били съответни. Те са получили информация в последния миг, без да знаят какъв рейс се придвижва към тях и че не се подчинява на разпоредби. Без да знаят, че се движи с висока скорост и е податлив да премине през служителите на реда ”, добави Иван Демерджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР