Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от отбора на AG2R Ситроен спечели четвъртия

...
Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от отбора на AG2R Ситроен спечели четвъртия
Коментари Харесай

Орелиен Паре-Пейнтр спечели четвъртия етап от Обиколката на Италия

Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от тима на AG2R Ситроен завоюва четвъртия стадий от Обиколката на Италия от Веноза до Лаго Лачено с дължина от 175 километра.

Първият хълмист стадий в тазгодишното издание на " Джирото " бе белязан от ранно отделяне на част от състезателите, които и в последна сметка най-после се включиха в борбата за призовите места.

След прекосяването на общо четири категоризирани височини, три от които от второкласен, към финала един до друг се насочиха двама състезатели - Паре-Пейнтр и Андреас Лекнесунд от ДСМ, само че в последните метри французинът въпреки всичко изпревари своя противник и финишира за 4:16.5 часа, до момента в който Лекенесунд мина финала с две секунди закъснение.

Основната група, в която бе и носителят на розовата фланелка Ремко Евенепул (Белгия/Соудал Куик-Степ), остана на повече от две минути от етапния победител, което докара и до промени в генералното класиране.

Новият притежател на розовата фланелка е Андреас Лекнесунд, който има задатък от 28 секунди пред Евенепул, а две по-назад е Орелиен Паре-Пейнтр.

В сряда следва петият стадий от Обиколката на Италия от Атрипалда до Салерно с дължина 171 километра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР