Французи тръгнаха по улиците на Париж, за да протестират срещу

...
Французи тръгнаха по улиците на Париж, за да протестират срещу
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията на протести в Париж СНИМКИ

Французи потеглиха по улиците на Париж, с цел да стачкуват против преизбирането на сегашния френски президент - Еманюел Макрон, както и против втория претендент - шефа на Националния фронт - Марин Льо Пен.

Протестиращите потеглиха и през централните улици на Париж с плакати и флагове на Франция. На някои от плакатите може да бъдат видени сходни надписи, гласящи: " Нито Макрон, нито Льо Пен ". На митингите започнаха конфликти с полицията.



Бурните митинги са били проведени от водача на придвижването " Патриоти " Флориан Филипо. Френски поданици, които са срещу преизбирането на Макрон и избирането на Льо Пен за президентския пост, стачкуват в други френски градове още от началото на тази седмица - откакто завърши първият тур от борбата за президентските избори.



Припомняме, че предишният понеделник - 11 март, резултатите от първия тур от президентските избори, бяха оповестени във Франция. Те са в интерес на Макрон, като той печели 27.84% от гласовете, а Льо Пен - 23.15%. На предишните избори разликата сред двамата беше към 10%.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР