Франция закрива екоклиматичната активистка група Бунтовете на земята“ ( Les

...
Франция закрива екоклиматичната активистка група Бунтовете на земята“ ( Les
Коментари Харесай

Франция закрива екоактивистка група, провокирала насилие

Франция закрива екоклиматичната активистка група „ Бунтовете на земята “ ( Les Soulevements de la Terre - СЛТ) поради подбуждане към въоръжени митинги и всевъзможни актове на принуждение, се споделя в изказване на държавното управление, представено от Ройтерс.

Решението бе последвано от незабавни рецензии от страна на лявата съпротива и сдружението на неправителствените организации.

Няколко пъти до момента вътрешният министър на Франция Жерал Дарманен приказва за „ екотероризъм “ във връзка дейности на СЛТ в границите на последните месеци. Той уточни, че някои деятели са показали „ извънредно принуждение против полицейските управляващи “.

„ Под претекст че пази запазването на околната среда… тази група предизвиква саботажа и материалните вреди “, написа в държавния декрет, с който се афишира разформироването на СЛТ.

„ На процедура това е нарушение на свободата на изложение. Този декрет визира словото, а не действието “, сподели юристът на СЛТ Рафаел Камф. Той добави, че ще апелира държавното решение в съда.

Активистът Флориан Льомерл съобщи пред Ройтерс, че макар указа няма по какъв начин да се унищожи толкоз многочислена формация. „ Ние сме коалиция, в която членуват 190 локални комитета “, съобщи той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР