Франция забрани фойерверките по време на националния си празник на

...
Франция забрани фойерверките по време на националния си празник на
Коментари Харесай

Франция забрани фойерверките за националния си празник

Франция забрани фойерверките по време на националния си празник на 14 юли , оповестява " Франс прес ".

Мярката беше взета поради на младеж от полицията.

Фойерверките бяха измежду желаните оръжия по време на размириците , които започнаха в страната, откакто служител на реда простреля 17-годишен юноша при инспекция на автомобил на 27 юни покрай Париж. Случаят разпали още веднъж тлеещото отчаяние и обвинявания в систематичен расизъм измежду службите за сигурност на Франция.
 Франция не приема препоръки за дейностите на своята полиция
Франция не приема препоръки за дейностите на своята полиция

Париж пази правоприлагащите си органи от външни рецензии

" С цел попречване на риска от съществени нарушавания на публичния ред по време на празненствата на 14 юли се не разрешава продажбата, притежанието, превозването и потреблението на пиротехнически произведения и фойерверки до 15 юли в това число ", гласи държавно разпореждане.

Уточнява се, че възбраната не обгръща експерти или общини, които провеждат обичайната заря за честванията по случай Деня на Бастилията.

Притеснена от обновяване на протестите, през вчерашния ден министър-председателят Елизабет Борн заяви, че държавното управление ще обезпечи " масирано наличие за отбрана на французите " по време на националния празник.

Фойерверките са емблематични за празненствата по случай Деня на Бастилията. Често се употребяват и по време на митинги в страната.

Повече от 3700 души са задържани от полицията по отношение на митингите след гибелта на 17-годишния Нахел, от които минимум 1160 са малолетни.
 Протестите във Франция не стихват, над 150 задържани Обновена
Протестите във Франция не стихват, над 150 задържани

Макрон подлага на критика полицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР