Франция ye предостави €1 милиард за осигуряването на достатъчно доставки

...
Франция ye предостави €1 милиард за осигуряването на достатъчно доставки
Коментари Харесай

Франция дава €1 милиард за осигуряване на метали за батерии на електромобилите

Франция ye даде €1 милиард за обезпечаването на задоволително доставки на метали за промишлености като производството на акумулатори, предават международните организации. Причината: цените на суровините не престават да порастват с бързи темпове.

Правителството желае да понижи зависимостта при доставките на никел, кобалт и литий от страни отвън Европейския съюз. За задачата са нужни  $500 милиона обществени средства, излиза наяве от проекта, показан от министерствата на околната среда и промишлеността.

Набавянето на задоволително първични материали за акумулатори за електрически автомобили, които също по този начин би трябвало да дават отговор на етичните и екологични стандарти, е подложен във фокуса на производителите на коли.

Френското държавно управление прикани частния бранш да изготви планове, които биха могли да бъдат подкрепени от капиталов фонд и ориентирани към подсилване на веригите на доставка на метали.

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че желае да направи своята страна водач в зелената сила до 2030 година с капиталов проект за $30 милиарда.

До тогава Франция желае да създаде нисковъглероден аероплан, дребен модулен реактор и да разполага с два мегазавода за произвеждане на зелен водород. Страната ще създава и огромен брой електрически автомобили и хибридни коли -  два милиона  до 2030 година

Големите автомобилни компании обаче би трябвало да си сътрудничат за постигането на тази цел. В противоположен случай тя е невъзможна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР