Франция се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол

...
Франция се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Франция удари и Белгия и е третият 1/4-финалист на Евро 2022

Франция се класира за четвъртфиналите на Европейското състезание по футбол за дами, което се организира в Англия. Французойките се постановиха над Белгия с 2:1 и след разгромния триумф над Италия с 5:1 на старта на група D, си подсигуряваха първата позиция и място измежду последните осем в конкуренцията.

На „ Ню Йорк Стейдиъм “ в Родъръм Кадидиату Диани даде преднина на Франция още в 6-та минута. Половин час по-късно белгийките стигнаха до тъждество след точната намеса на Джанис Кайман, само че малко по-късно Гридж Мбок Бати донесе нови три точки за френските състезателки. Те можеха да затвърдят успеха си в заключителните мигове, когато влезлата от пейката Амбър Тисяк бе изгонена за втори жълт картон поради нарушаване в наказателното поле, само че Уенди Ренар пропусна от бялата точка.

Франция ще приключи на върха, като има актив от шест точки, и е третият четвъртфиналист на Евро 2022 след домакините от Англия и рекордьорките от Германия – в спор за място на полуфиналите французойките чакат втория от група С, където е настоящият първенец Нидерландия.

Белгия остава с шансове да продължи напред, като има една точка, толкоз колкото има и Италия след равенството си 1:1 с Исландия по-рано денем. Каролина Вилялмсдотир даде ранен задатък на исландките, преди Валентина Бергамаски да донесе скъпата точка за италианките. В последния кръг от срещи в групата Исландия играе с Франция и при триумф ще се класира за идната фаза, до момента в който Италия се изправя против Белгия в Манчестър. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР