Франция разчита на приемането от всички участници на инициативата на

...
Франция разчита на приемането от всички участници на инициативата на
Коментари Харесай

Франция предлага в ООН харта за борба с COVID-19

Франция разчита на приемането от всички участници на самодейността на Организация на обединените нации за ускорение на достъпа до средства за битка с COVID-19 на специфична харта, която ще консолидира правилата на взаимната работа в тази посока, съобщи Жан-Батист Лемуан, държавен секретар във френското външно министерство, отговарящ за развиването на туризма. Той приказва на събитие на високо равнище по тази тематика в Организация на обединените нации, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
„ Немислимо е достъпът до взаимно създадени нововъведения да се дефинира от пазара, тъй че те да отидат при този, който заплати най-вече. ACT-Accelerator реализира забележителен прогрес за броени месеци, само че към момента не подсигурява постигането на задачата. Победата над вируса може да бъде извоювана единствено от целия свят. Следователно чака всички участници в тази самодейност да се спогодят за общи правила на деяние под формата на харта за реализиране на обща цел ", завява Лемуан.
 Израел лимитира митингите по време на карантината Израел лимитира митингите по време на карантината
Израелският парламент през днешния ден одобри закон, допускащ на държавното управление да ограничи публичните митинги по време на националната карантин...
Според него този документ би трябвало да се концентрира върху четири области: първо - отворено издание на резултатите от научните проучвания и клиничните изпитвания. Втората е тактика за разпределение на запаси под егидата на СЗО за облекчаване на най-спешните потребности. Третото е определянето на обективна цена за медикаменти въз основа на откритото даване на данни за индустриалните разноски. " Би било незаслужено някой да се възползва от общата тъга ", добави той.
Четвъртият блок от правила, на който ще се базира препоръчаният документ, допуска непринуден продан на интелектуална благосъстоятелност за увеличение на потенциала за произвеждане на ваксини. " Трябва също по този начин да се уверим, че националните здравни системи са в положение да получават и почтено да популяризират медикаменти за COVID-19 измежду популацията, че медицинският личен състав е задоволително предпазен и са налични епидемиологичните данни ", акцентира държавният секретар.
е напълно ангажирана с обезпечаването на нужното финансиране, с цел да обезпечи достъп до ваксини за разрастващите се страни и ще отпусне 100 милиона евро за тази задача незабавно откакто имунизацията бъде налична “, сподели Лемуан. Той прикани страните да не вървят по пътя на егоизма и да подхващат многостранен метод в името на общия триумф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР