Франция припомни на Ирак важността на борбата срещу терористичната група

...
Франция припомни на Ирак важността на борбата срещу терористичната група
Коментари Харесай

Франция припомни на Ирак важността на борбата срещу Ислямска държава

Франция напомни на Ирак значимостта на битката против терористичната група Ислямска страна. Припомнянето пристигна в миг, в който Ирак е в потрес от убийството на авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани в американски удар в Багдад, съобщи Франс прес.

Дипломат номер едно на Франция Жан-Ив Льо Дриан беседва по телефона с иракския министър председател в оставка Адел Абдел Махди. По време на диалога Льо Дриан е подчертал значимостта на продължаването на битката против ДАЕШ в Ирак и Сирия в границите на интернационалната антиджихадистка коалиция и при цялостно съблюдаване на иракския суверенитет. Договорено е било с иракския министър председател да се продължат полемиките по въпроса.

Италия даде обещание да поддържа Ирак в битката с тероризма и стабилизирането на обстановката в самата страна. Това е уверил италианският министър председател Джузепе Конте в телефонен диалог иракския президент Бархам Салих.

Конте изразил угриженост от сегашната обстановка и е подчертал нуждата дипломатически старания за намаляване на напрежението.

Бундесверът пък е прекратил ротацията на силите, участващи в интернационалната задача за битка с Ислямска страна в Ирак, се показва в известие в Туитър на министерството на защитата на Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР