Франция потвърди позицията си на съюзник и приятел, който ще

...
Франция потвърди позицията си на съюзник и приятел, който ще
Коментари Харесай

Франция: Ще бъдем винаги до Гърция

Франция удостовери позицията си на съдружник и другар, който ще поддържа Гърция пред заканите против нейния суверенитет, съобщи френският министър на външните работи Катрин Колона в петък в Париж след среща с гръцкия си сътрудник Никос Дендиас, съобщи АНА-МПА.

Колона, назначена след неотдавнашните национални избори, съобщи, че Франция ще следи от близко развиването на обстановката и увери Гърция в своя ангажимент. В изказванията си пред медиите след срещата на двамата министри нощес тя дефинира района на Източното Средиземноморие като район от огромен интерес за Гърция и Франция, само че също и като район на напрежение.

Френският министър съобщи, че ще продължи съдействието, което Дендиас имаше с нейния предходник Жан-Ив Льо Дриан, и приказва за стратегическите връзки сред двете страни, които са продължение на историческите връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Колона акцентира смисъла на общата позиция на Европейски Съюз по отношение на Русия след нахлуването в Украйна и означи нуждата от битка с дезинформацията, генерирана от Москва, " която се стреми да ни накара да забравим аргументите за войната ". Според нея само Русия е виновна за икономическите и геополитическите последствия от нашествието, изключително в региона на енергетиката. Двамата министри разискаха и енергийната сигурност и общоевропейските решения, които съгласно Колона са в вярната посока, изключително във връзка с намаляването на зависимостта от вноса на съветски природен газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР