Франция отбелязва третата годишнина от серията джихадистки нападения в Париж,

...
Франция отбелязва третата годишнина от серията джихадистки нападения в Париж,
Коментари Харесай

Насилие срещу сатира: 4 години от атаката срещу „Шарли ебдо”

Франция отбелязва третата годишнина от серията джихадистки набези в Париж, лишили живота на 17 души, оповестяват международните организации. Атаките, най-кървавата от която беше в редакцията на сатиричния седмичник „ Шарли ебдо”, дадоха началото на вълна от терористични актове в цяла Европа.

В рамките на 3 дни през януари 2015 година екстремисти убиха публицисти и карикатуристи от изданието, служители на реда и елементарни жители в супермаркет за кашерна храна.

Възпоменателната гала през днешния ден стартира в някогашната към този момент редакция на „ Шарли ебдо”, където братя, въоръжени с автомати, гръмнаха 11 души – някои от най-известните френски сатирици. Беше почетена и паметта на служител на реда, който беше убит от упор от терористите.

По-късно сходна гала се състоя и в макагазин, където трети нападател умъртви 4 индивида.

Атаката против „ Шарли ебдо” беше дело на пратят Саид и Шериф Куачи, които два дни след нея бяха премахнати от полицията. Супермаркетът пък беше нападнат от Амеди Кулибали, който преди този момент беше умъртвил още един чиновник на реда. И този джихадист беше убит от полицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР