Франция остро критикува изявление на американския президент Доналд Тръмп, който

...
Франция остро критикува изявление на американския президент Доналд Тръмп, който
Коментари Харесай

Франция с остра критика към изявление на Доналд Тръмп

Франция остро подлага на критика изказване на американския президент Доналд Тръмп, който употребява атентатите през 2015 година в Париж, с цел да отбрани правото да се носи оръжие в Съединени американски щати.

„ Франция показва твърдото си отрицание за думите на президента Тръмп за атентатите от 13 ноември 2015 година и прикани да се почита паметта на жертвите”, съобщи Агнес фон дер Мюл представител на френското министерство на външните работи.

Франция: Водим война на наша територия

Терористите на „ Стад дьо Франс “ са можели да убият повече хора

По време на конференция на авторитетното американско оръжейно лоби NRA (Национална оръжейна асоциация) Тръмп разви теорията, че атентатите от 13 ноември 2015 година в Париж биха имали по-малко жертви, в случай че французите носеха оръжие.

В най-кървавите терористични актове в новата френска история 130 индивида починаха, а мнозина бяха ранени. Отговорност пое екстремистката организация „ Ислямска държава”.

Близо 90 души починаха в концертната зала „ Батаклан”.

„ Те са били избити брутално от дребна група терористи, които са имали оръжия. Те са стреляли умерено и са ги убивали един по един. Бум, ела тук, взрив, ела тук”, разяснява президентът на Съединени американски щати, имитирайки с ръка джихадист с револвер, стрелящ по жертвите си.

„ Но в случай че някой чиновник или просто човек имаше оръжие, или в случай че някой от вас беше там с оръжие, ориентирано против тях, терористите щяха да избягат или щяха да бъдат убити и това щеше да е друга история”, сподели Тръмп.

„ Свободното придвижване на оръжия в обществото не е преграда против терористичните офанзиви, в противен случай то може да улесни планирането им”, гласи отговорът на „ Ке д’Орсе “.

„ Франция се гордее, че е страна, където придобиването и притежанието на огнестрелно оръжие са прецизно регламентирани “, съобщи Агнес фон дер Мю и добави, че „ статистиката за жертви на огнестрелно оръжие не кара французите да премислят избора си”.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР