Франция остава в най-висока степен на тревога за терористични атентати.

...
Франция остава в най-висока степен на тревога за терористични атентати.
Коментари Харесай

Франция остава в най-висока степен на тревога за терористични атентати

Франция остава в най-висока степен на паника за терористични атентати. След нападението във френско учебно заведение в петък през вчерашния ден поредност от бомбени закани постановиха евакуацията на Лувъра , на двореца във Версай и на една от централните парижки гари.

Париж е наведен в положение на " изключителна паника " и на фона на опасенията от ескалация на спора сред Израел и " Хамас "

Паника няма, само че в ограниченията за сигурност се включват в допълнение над 7000 военни. В Париж сега има стотици хиляди чужденци поради Световната купа по ръгби и това е тест за олимпийските игри след 10 месеца.

Има нови елементи за причинителя на терористичния акт предишния петък – 20-годишен от чеченски генезис, с съветска народност, брат на излежаващ присъда за терористична активност.

Бил е следен от антитерористите, само че такива във Франция има над 10 000. Непосредствено преди терористичния акт е имал телефонни диалози с двама пандизчии, известни с джихадистки прояви.

Според очевидци по време на нападението той е крещял „ Аллах Акбар “

Няма открита директна връзка с спора в Близкия изток, само че за последната седмица тук има десетки сигнали за радикализация в учебните заведения, които са и съществена цел за набези като знак на лаическите правила на Френската република.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР