Франция обеща да изпрати още десетки леки танкове и бронирани

...
Франция обеща да изпрати още десетки леки танкове и бронирани
Коментари Харесай

ВИДЕО Зеленски чу от Макрон в Париж, че Франция ще даде на Украйна още танкове, бронирани машини и системи за ПВО

Франция даде обещание да изпрати още десетки леки танкове и бронирани машини в Украйна и да обезпечи нужното образование на бойците на страната, с цел да ги употребяват дейно.

Съобщението пристигна, откакто украинският президент Володимир Зеленски отлетя за Франция късно в неделя, с цел да се причисли към френския президент Еманюел Макрон за работна вечеря в Елисейския замък в Париж.

„ През идващите седмици Франция ще образова и оборудва няколко батальона с десетки бронирани машини и леки танкове, в това число AMX-10RC “, споделиха двамата водачи в взаимно изказване в понеделник след към три часа диалози.

Париж също по този начин ще концентрира напъните си „ в поддръжка на потенциала за противовъздушна защита на Украйна, с цел да отбрани популацията си от съветски удари “.

В изказването се предизвестява и за засилени наказания.

„ Украйна и Франция са съгласни с нуждата от увеличение на груповия напън върху Русия посредством по-нататъшни наказания, с цел да се отслаби способността на Русия да продължи противозаконната си нападателна война. “

Посещението в Париж беше част от вихрената обиколка на Зеленски през уикенда измежду няколко основни европейски съдружници за набиране на военна и финансова поддръжка преди предстоящата огромна украинска контраатака против съветските сили.

След като обезпечи нов боен пакет от 3 милиарда $ от Германия, Зеленски сподели в Берлин в неделя, че Киев и неговите съдружници могат да създадат провалянето на Русия „ необратимо “ още тази година.

В Париж Макрон удостовери, че Франция ще продължи да дава политическа, финансова, филантропична и военна поддръжка на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, се споделя в изказването.

Източник от френското президентство сподели пред кореспонденти, че спомагателни, по-модерни отбранителни системи ще бъдат предоставени на Украйна.

„ Париж. С всяко посещаване отбранителните и нападателни качества на Украйна се уголемяват “, написа Зеленски в Туитър, до момента в който лети във въздушната база Вилакубле в неделя.

„ Връзките с Европа стават по-силни и натискът върху Русия пораства.

Френските транспортни средства AMX-10RC имат висока скорост и маневреност, което им разрешава бързо да се движат на бойното поле и да трансформират позиции.

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников ги назова „ снайперска пушка на... бързи колела “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР