Франция не планира да изпраща свои войски в Украйна в

...
Франция не планира да изпраща свои войски в Украйна в
Коментари Харесай

Макрон: Франция не планира да изпраща войски в Украйна

" Франция не възнамерява да изпраща свои войски в Украйна в близко бъдеще ", в това увери френският президент Еманюел Макрон в изявление за новинарския портал Novinky.cz и вестник Právo преди визитата си в Прага във вторник (5 март).

 

Макрон реагира на множеството интернационалните реакции на една от забележките му по отношение на войната в Украйна по време на срещата с 26 държавни глави в Париж предходната седмица. " В отговор на въпроса, който ми беше заложен за изпращането на войски, заявих, че нищо не е изключено ", напомни той.

 

" Това не значи, че обмисляме изпращането на френски войски в Украйна в близко бъдеще, а че започваме спор и мислим за всичко, което може да се направи в поддръжка на Украйна, изключително на украинска територия ", уточни още френският президент.

 

Той съобщи, че участниците в срещата в Париж са се споразумели за пет области, в които желаят да създадат повече: киберзащита, взаимно произвеждане на военно съоръжение в Украйна, сигурност за страните, директно застрашени от съветската атака в Украйна, по-специално Молдова, опция за поддръжка на Украйна на границата ѝ с Беларус и интервенции по разминиране.

 

" Освен това постоянно съм бил явен по отношение на нашата рамка: ние не водиме война против съветския народ и отхвърляме да влезем в логиката на ескалацията ", акцентира Макрон.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР