Франция намалява цените на десетки хранителни продукти и стоки от

...
Франция намалява цените на десетки хранителни продукти и стоки от
Коментари Харесай

Франция намалява цените на храните

Франция понижава цените на десетки хранителни артикули и артикули от първа нужда. С обещанието се ангажира персонално френският министър на стопанската система Брюно льо Мер, заяви тази заран бТВ.

Спад на цените ще има за разнообразни типове паста и макарони, олио, зърнени артикули, птиче месо, храна за домашни животни.

Основанието за пониженията е, че суровините за тези артикули поевтиняха доста и то от няколко месеца, разяснява френският министър на стопанската система.

Производители даже дават обещание, че може да има нов спад през есента, в случай че реколтата и цените на суровините се задържат на настоящето равнище.

Невъзможно за момента е намаляването на цените на свинско и говеждо месо, както и на млечни артикули, защото производството им продължава да нараства. 

Лидерите на пазара измежду производителите на хранителни артикули, някои от тях познати в целия свят, като Нестле, Кока-кола или Лореал, сe ангажираха да преразгледат договорите си с огромните вериги за цялата 2023 година Едни от тях избират да смъкват непосредствено цените, други пък – да удължават промоциите.

И в двата случая обаче потребителят ще заплаща на касата по-малко, в сравнение с в този момент.

Какво ще се случи, в случай че производителите на спазят обещанията си?

Ще има наказания. Министерството на стопанската система ще разгласява лист с фирмите, които не са свалили цените, а са се заели да го създадат. Това няма да е добре за техния публичен имидж.

Друга допустима глоба е по-високи данъчни ставки за тези, които дават обещание, само че смъкват цените.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР