Франция изрази твърдо неодобрение към изявление на американския президент Доналд

...
Франция изрази твърдо неодобрение към изявление на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Франция с остра критика към изявление на Тръмп


Франция изрази твърдо отрицание към изказване на американския президент Доналд Тръмп, който употребява атентатите през 2015 година в Париж, с цел да отбрани правото да се носи оръжие.

„ Франция показва твърдото си отрицание за думите на президента Тръмп за атентатите от 13 ноември 2015 година и прикани да се почита паметта на жертвите “. Това съобщи говорителката на министерството на външните работи Агнес фон дер Мюл в официално съобщение.По време на конференция на авторитетното американско оръжейно лоби NRA (Национална оръжейна асоциация) той разви теорията, че атентатите от 13 ноември 2015 година в Париж биха имали по-малко жертви, в случай че хората носеха оръжие.

На 13 ноември 2015 година 130 индивида починаха, а мнозина бяха ранени в серия от атентати във френската столица, отговорност за които пое екстремистката организация „ Ислямска страна “. Една от терористичните групи мазета 90 души в концертната зала „ Батаклан “. „ Те са били избити брутално от дребна група терористи, които са имали оръжия. Те са стреляли умерено и са ги убивали един по един. Бум, ела тук, взрив ела тук, разказваше президентът, имитирайки с ръка джихадист с револвер, стрелящ по жертвите си. „ Но в случай че някой чиновник или просто клиент имаше оръжие, или в случай че някой от вас беше там с оръжие, ориентирано в противоположната посока, терористите щях а да избягат или щяха да бъдат обстреляни и това щеше да е друга история “, сподели Тръмп, с което си навлече гнева на Франция.

„ Свободното придвижване на оръжия в обществото не е преграда против терористичните офанзиви, в противен случай то може да улесни планирането им “, отвърна говорителката на „ Ке д’Орсе “. „ Франция се гордее, че е страна, където придобиването и притежанието на огнестрелно оръжие са прецизно регламентирани “, сподели тя и добави, че „ статистиките за жертви на огнестрелно оръжие не карат французите да премислят избора си “. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР