Франция изпрати бронирани превозни средства по улиците снощи, тъй като

...
Франция изпрати бронирани превозни средства по улиците снощи, тъй като
Коментари Харесай

Протестите във Франция ескалират: Властите изпратиха бронирани коли /снимки/

Франция изпрати бронирани транспортни средства по улиците нощес, защото управляващите не съумяха да овладеят демонстрациите, които не престават по изключително принудителен метод към този момент четвърто денонощие. Масовите митинги бяха провокирани от убийството на младеж от полицията.

 

Бронирани транспортни средства бяха ситуирани на площади в райони и градове, в това число във втория по величина град Марсилия, в община Войпи, на по-малко от 20 благи от границата с Люксембург и в община Нантер в северозападните околности на Париж.

 

В Тулуза полицията арестува 19 души поради принуждение, довело до палеж на жилищна постройка.

.

Кметът на Марсилия Беноа Паян прикани държавното управление да изпрати спомагателни военни подкрепления. " Сцените на мародерство и принуждение са неприемливи и неприемливи ", сподели той.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че са задържани 270 души, като повече от 80 от тях - в Марсилия.

.

В петък 19-годишен мъж умря, откакто падна от покрива на супермаркет към 5 ч. локално време в северозападна Франция по време на митингите, заяви вестник France Bleu Normandie.

Франция стана сцена на вълна от насилствени митинги, откогато на 27 юни служител на реда простреля 17-годишния Нахел М. в парижкото предградие Нантер.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР