Франция и Русия извършиха миналата нощ съвместна хуманитарна операция в

...
Франция и Русия извършиха миналата нощ съвместна хуманитарна операция в
Коментари Харесай

Русия и Франция извършват съвместна хуманитарна операция в Сирия

Франция и Русия направиха предходната нощ взаимна филантропична интервенция в някогашен размирен анклав в Сирия, който бе отвоюван през април от държавните сили, съобщи Франс прес.
Руски боен транспортен аероплан, претрупан с 50 тона медицински материали и артикули от първа нужда, излетя от летище " Шатору " в Централна Франция към съветската база " Хмеймим " в Западна Сирия, заяви летищната администрация.
Това е първата взаимна интервенция в Сирия сред Русия и западна страна. Помощите ще бъдат раздадени през днешния ден в региона Източна Гута край Дамаск под надзора на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси, оповестиха френските управляващи.
Стотици бунтовници и цивилни, евакуирани от южната сирийска провинция Кунейтра, дойдоха през днешния ден в територии под контрола на бунтовници в северозападната част на страната. Това заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права. По данни на центъра става дума за общо 2800 души.
Евакуацията от Кунейтра - провинция, която граничи с анексираната от Израел част на Голанските възвишения - бе осъществена след контрактуваното от Москва и признато от бунтовниците съглашение за капитулация. Споразумението включва прекъсване на огъня, бунтовниците да предадат междинната и тежката си артилерия, връщане на институциите в Кунейтра под държавен надзор и евакуиране на бойците, отказващи да капитулират, към други територии под размирен надзор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР