Франция и Италия призоваха за нова стратегия за мигрантите в

...
Франция и Италия призоваха за нова стратегия за мигрантите в
Коментари Харесай

Франция и Италия с обща стратегия за мигрантите

Франция и Италия приканиха за нова тактика за мигрантите в Европейски Съюз - автоматизирана система за приемане и разпределение на бегълците, избавени в Средиземно море. Френският президент Емануел Макрон и италианският министър председател Джузепе Конте се срещнаха нощес в Рим в опит да потушат напрежението в отнешенията сред двете страни. В момента отговорност за избавените мигранти носи страната, в която са избавени или хванати. Макрон за първи път заприказва за взаимност и на тези страни, които са навътре в Европейски Съюз. В момента най-засегнати от мигрантската рецесия, са Италия и Малта.
Европейски Съюз не сподели задоволително взаимност със страните, където първо идват мигрантите, изключително с Италия, съобщи Макрон. По думите му Франция е подготвена да предприеме крачка напред по този въпрос в подтекста на цялостно преразглеждане на споразуменията от Дъблин. Той прикани в новата Европейска комисия повече страни да излязат с обща позиция за европейска взаимност по този проблем.
Конте добави, че страната му е изрично срещу незаконната миграция. Италианският министър председател посочи, че двамата с Макрон оферират механизъм за преразпределение на мигрантите - автоматизирано приемане на дял от всички новопристигащи, които бъдат избавени.
Новото държавно управление в Италия предлага договорка, която ще постави завършек на договарянията при всеки обособен случай за това кой да одобри избавените в Средиземно море мигранти.
Твърди се, че Франция и Германия са дали единодушието си за новата система, която ще включва още Люксембург, Малта, Португалия, Румъния и Испания.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР