Франция, Гърция, Италия и Кипър ще проведат съвместни военни учения

...
Франция, Гърция, Италия и Кипър ще проведат съвместни военни учения
Коментари Харесай

Мощна армада на Франция, Гърция, Италия и Кипър започва военни учения в Източното Средиземноморие

Франция, Гърция, Италия и Кипър ще проведат взаимни военни учения в Източното Средиземноморие на фона на гръцките разногласия с Турция, потвърдиха в сряда от Атина.

Четирите страни от Европейския съюз ще вземат присъединяване в ученията от 26-и до 28-и август.

Министерството на въоръжените сили на Франция също удостовери, че страната ще се причисли към военните учения с Италия, Гърция и Кипър от 26 до 28 август, оповестява Ройтерс.

Министерството сподели още, че три френски самолета Rafale и една фрегата, оборудвани с хеликоптер, ще бъдат част от взаимните военни учения.
Ученията ще се проведат на декор на настояванията на Турция за продължение на нейните действия по изследването на петрол и газ в средиземноморския регион, който Гърция смята за собствен континентален шелф.
Ден по-рано Атина съобщи, че е подготвена да отбрани суверенните си права от Турция, като това стана по време на политическата совалка в двете спорещи страни на немския външен министър Хайко Маас, чиято цел беше понижаване на напрежението сред тях.

Франция поддържа гръцката позиция по-рано този месец, изпращайки фрегата и бойни самолети в района предвид на възходящото напрежение сред Атина и Анкара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР