Франция е върнала над 40 000 мигранти в Италия от

...
Франция е върнала над 40 000 мигранти в Италия от
Коментари Харесай

Матео Салвини: Макрон да престане да поучава Италия за мигрантите

Франция е върнала над 40 000 мигранти в Италия от предходната година до момента, тъй че френският президент Еманюел Макрон би трябвало да престане да поучава Италия за мигрантите. Това съобщи през днешния ден италианският вътрешен министър Матео Салвини, съобщи АНСА.

" Над 48 000 мигранти са върнати от френската граница с Италия от предходната година до момента. Това е много надалеч от солидарността и приема на мигранти. Макрон би трябвало да прояви добър усет, да замълчи и да не поучава италианците ", написа Салвини в страницата си във Facebook, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вътрешният министър сподели също по този начин, че Италия в този момент преценя дали да продължи да е част от задачата на Европейски Съюз " София " за избавяне на мигранти в Средиземно море.

Салвини разяснява също и случая с кораба на италианската брегова защита " Дичоти ", който бе блокиран дни наред със 150 мигранти на борда в пристанището на Катания, откакто Рим отхвърляше да издаде позволение за свалянето на мигрантите. Салвини описа, че той е бил един от хората, които са се обадили на Конференцията на италианските епископи с апел да се погрижат за мигрантите. Италианските управляващи са потърсили Ирландия и Албания със същата цел. " Ние се свързахме с Ирландия, Албания и епископите, а не те ", акцентира Салвини. Мигрантите от " Дичоти " бяха свалени на италианска територия, откакто Конференцията на италианските епископи, Ирландия и Албания споделиха, че ще се погрижат за тях, напомня АНСА.

" Европа за следващ път отмести взор и твърдеше, че нищо не се е случило ", сподели Салвини.

Министърът на вътрешните работи заяви още, че неговото държавно управление се е свързало с " други страни, за които се надява, че може да оказват помощ при други сходни случаи ".

Същевременно през днешния ден италианската министърка на защитата Елизабета Трента изрази отчаяние от това, че в Европейски Съюз към този момент няма единогласие по италианското предложение за ротация на пристанищата, в които корабите от задачата " София " да докарват мигрантите.Тя изрази вяра, че нещата може да се трансформират на утрешната среща на външните министри на страните от Европейски Съюз.

На срещата на министрите на защитата от Европейски Съюз във Виена Италия предложи да има ротация на пристанищата.

От основаването си през 2015 година задача " София ", в която вземат участие всички страни от Европейски Съюз без Словакия и Дания, е избавила съвсем 45 000 мигранти и е задържала над 150 трафиканти. Сред дилемите на задачата влиза и подготовката на чиновници на бреговата защита на Либия. Съгласно разпоредбите на задачата в този момент всички избавени мигранти се карат в италиански пристанища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР