Франция е в разгара на четвърта гореща вълна за тази

...
Франция е в разгара на четвърта гореща вълна за тази
Коментари Харесай

Най-тежката суша в историята грози Испания

Франция е в разгара на четвърта гореща вълна за тази година и държавното управление предизвести, че страната е застрашена от най-тежката суша в историята, съобщи Асошиейтед прес.

Националната метеорологична работа " Метео Франс " заяви, че горещата вълна, тръгнала от Южна Франция, се чака да обхване цялата страна и да продължи до уикенда. На юг се чакат дневни температури до 40 градуса по Целзий, като нощем температурата няма да пада под 20 градуса, заяви Българска телеграфна агенция.

Горещините затрудняват работата на пожарникарите, борещи се с пожар покрай Алпите в Източна Франция, където управляващите изтеглиха към 140 души.

Метеорологичната работа сподели, че тазседмичната гореща вълна няма да е толкоз интензивна, като вълната предишния месец, когато в няколко района бяха регистрирани рекордно високи температури. Жегите обаче идват на фона на най-тежката суша, откогато се води доклад, сподели държавното управление. Миналият месец е бил най-сухият юли от началото на измерванията през 1959 година.

Някои фермери са почнали да регистрират спад в реколтите, изключително на соята, слънчогледа и царевицата. На някои места са въведени ограничавания за потреблението на вода. Миналата седмица държавното управление сподели, че повече от 100 общини не са могли да обезпечат питейна вода по водопровода и е било належащо тя бъде доставяна с цистерни. Горещините също по този начин принудиха енергийният колос Е Де Еф краткотрайно да прекрати производството на електрическа енергия в някои от своите атомни електроцентрали, които употребяват речна вода за изстудяване на реакторите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР