Франция е най-активната страна в дипломатически и хуманитарен план през

...
Франция е най-активната страна в дипломатически и хуманитарен план през
Коментари Харесай

Макрон: Ударът в Сирия беше намеса на международната общност

Франция е най-активната страна в дипломатически и филантропичен проект през последните месеци във връзка с Сирия. Стигнахме до миг, когато този удар беше извънредно значим за доверието към нашата общественост. За да изградим трайно решение за Сирия, би трябвало да беседваме с Иран, Сирия и Русия, съобщи президентът Еманюел Макрон в изявление за три френски медии през вчерашния ден.

Макрон акцентира, че ударите са имали „ цялостна интернационална легитимност “ и че са били сполучливи от военна позиция.

Операцията на САЩ, Великобритания и Франция  " бе намеса на интернационалната общественост ", споделя президентът и разяснява, че три страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са нанесли удара. Трите страни, както и Русия, са непрекъснати членки на съвета с право на несъгласие. Военната интервенция бе осъществена, откакто Русия отхвърли без значение следствие на химическата офанзива в град Дума. Франс прес отбелязва, че ударите са отвън рамките на Организация на обединените нации.

Франция не е оповестила война на режима на Башар Асад и е за политическо решение на рецесията, акцентира Макрон в изявлението за телевизия Бе Еф Ем, радио Монте Карло и уеб страницата Медиапар. Той упрекна Русия, че е заобиколен съизвършител в офанзивите на Асад, защото не е помогнала да се блокира разпространяването на химическо оръжие.

Поразени са три обекта за произвеждане и предпазване на химически оръжия. Единият удал е бил нанесен взаимно с американските и английските военни, втория – единствено със Съединени американски щати, а третият е бил осъществен независимо от французите, заяви френският държавен глава.

Няма да стигнем до мир с бомбардировки. Ние желаеме интернационалното право да не бъде нарушавано, както и резолюциите на Организация на обединените нации. Подготвяме политическо решение за Сирия, което ще разреши прехода, съобщи Макрон.

По думите на френския президент, той е убедил президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че ударите би трябвало да бъдат ориентирани единствено против обекти, свързани с химическите оръжия.

Днес следобяд във френския парламент са дебатите за военната интервенция в Сирия, а в Лондон премиерката Тереза Мей ще бъде изслушана в британския парламент.

Вчера съветският президент Владимир Путин е разговарял с иранския президент Хасан Рохани и е подчертал, че „ в случай че такива интервенции, водени в нарушаване на хартата на Организация на обединените нации, се повторят, това ще провокира неизбежно безпорядък интернационалните връзки “, заяви кремълската администрация.

Според Путин и Рохани тази „ противозаконна интервенция ще затрудни вероятностите на политическо решение за Сирия “.

Пак през вчерашния ден американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон е подготвен за нова военна интервенция в Сирия, ако сирийското държавно управление извърши друга офанзива с химическо оръжие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР