Франция е готова да участва в операция, която ще позволи

...
Франция е готова да участва в операция, която ще позволи
Коментари Харесай

Франция е готова да участва в операция по деблокиране на пристанището на Одеса

Франция е подготвена да взе участие в интервенция, която ще разреши да бъде вдигната блокадата на южното украинско пристанище Одеса и да се изнася зърно от Украйна за нуждаещите се страни, съобщи Франс прес, като се базира на Елисейския замък.

" На разположение сме на страните, тъй че да се организира интервенция, която ще разреши изцяло безвреден достъп до пристанище Одеса, което ще рече, да могат да минават кораби, макар че околното морско пространство е минирано ", съобщи през днешния ден консултант на френския президент Еманюел Макрон.

Франция желае успеха на Украйна в спора с Русия, съобщи пък през днешния ден Елисейският замък, съобщи Франс прес.

" Както президентът има мотив да го каже, ние желаем успеха на Украйна. Ние желаеме териториалната целокупност на Украйна да бъде възобновена ", съобщи президентството.

Така то отговори на въпросите, подбудени от апела на Макрон да не се унижава Русия. Тези думи на Макрон хвърлиха сянка върху позицията на Франция, обвинена от някои съдружници от Източна Европа, че се пробва да реализира на първо място преустановяване на огъня в спора с риск да одобри някои съветски териториални придобивки.

Други европейци, от британците до балтийските страни, приканиха от своя страна за засилена западна военна поддръжка за Украйна, с цел да й се помогне да завоюва успеха, като отхвърлиха всякаква териториална отстъпка за Русия, включително и Крим.

" Завладяването по боен път на непознати територии не може да бъде одобрявано при никакво условия ", упорства Елисейският замък.

" Ние споделяме просто, че би трябвало украинците да излязат спечелили от тази история и че също така ние ще намерим способи за мир, който ще бъде контрактуван посредством договаряния при съблюдаване на интернационалното право, на суверенитета на Украйна ", съобщи консултант на Макрон.

Източник Българска телеграфна агенция
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР