Франсис Тиафо се завърна в родината си за ежегодното турне

...
Франсис Тиафо се завърна в родината си за ежегодното турне
Коментари Харесай

Трета поредна загуба: Вдъхновен Тиафо изхвърли Беретини след 3-часово зрелище в Синсинати!

Франсис Тиафо се завърна в родината си за годишното турне още по време на конкуренцията в Атланта и бе един от дребното елитни състезатели, които толкоз скоро прекратиха летните си ваканции. В представянето на американеца в последните седмици обаче се вижда наклонност, че при всеки идващ шампионат той инкасира все по-ранни отпадания, което неимоверно скоро ще окаже въздействие върху позицията му в международната класация.

Тиафо въпреки всичко дочака своя звезден момент през днешния ден, макар създалото се статукво при него в последните седмици, като съумя да сервира изненадата в откриващия си дуел на Мастърса в Синсинати и реализира гръмка победа за 2 часа и 55 минути на корта, при която отстрани и в същото време нанесе трета поредна загуба на някогашния топ 10 представител Матео Беретини - 7:6(3) 3:6 7:6(5). Във втори кръг за международния номер 25 следва да срещне сънародника си, който взе участие чрез,,уайлд кард ", Себастиан Корда.

Американецът започва извънредно стимулиран дуела и своебразно бомбардираше половината на противника си в първите минути, само че силите му стигнаха единствено за постигане на два брейкбола, които пропиля, а с това се даде и начало на превъзходството на сервиращите. Господството на подавачите се задържа дълготрайно, преди в десетия гейм международният номер 15 без да хаби доста сила и чрез грешките на домакинския представител да си обезпечи сетбол, който не съумя да осъществя, с цел да станем очевидци на тайбрек. В него самодейността неимоверно бе на страната на Тиафо, който бе праволинеен пред разкрилите му се благоприятни условия и се поздрави с триумф в откриващия сет.

Във втората част преимуществото на подавачите надалеч не беше толкоз очевидно, при което италианецът се оказа по-съобразителен и осъществя първия пробив в мача, който затвърди след отразен брейкбол, повеждайки с 4:2. Беретини след това продължи да не показва присъщата му сигурност на начален удар и бе покрай това да изгуби задатъка си, само че избави опция за брейк пред международния номер 25 и върна равенството в общия резултат на таблото.

В третата и решителна част сервиращите още веднъж възобновиха мощните си моменти, преди първите съмнения на начален удар да дойдат от страна на римлянина в шестия гейм, който оцеля, отразявайки два брейкбола. Местният любим последователно се откри в лидерската позиция на корта и откакто пропиля нов късмет за пробив, то той щурмува подаването на международния номер 15 в последния вероятен миг, като разполагаше с мачбол, само че топката му попадна за милиметри в навън и тайбрекът трябваше да дефинира крайния победител. В дългия гейм имаше тъкмо един минипробив, който бе осъществен от Тиафо, с което американецът взе самодейността и резервира забележително самообладание, с цел да се поздрави с една от най-хубавите си победи за годината.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР