Франк Шнайдер - бивш шпиионин и доверен съветник на ,

...
Франк Шнайдер - бивш шпиионин и доверен съветник на ,
Коментари Харесай

Бивш сътрудник на криптокралицата Ружа Игнатова е изчезнал

Франк Шнайдер - някогашен шпиионин и приближен консултант на, е липсващ, оповестява английската медия BBC.

53-годишният мъж е измежду упрекнатите в машинация и пране на пари поради ролята, която е имал в крипто схемата " One Coin ". Той е бил под домакински арест във Франция, където е очаквал екстрадицията си в Съединени американски щати. Но сходно на своята някогашна си шефка Игнатова, той е липсващ тъкмо преди да се изправи пред американския съд.

Френските управляващи удостоверяват, че Шнайдер е носил гривна на гелезена, само че е съумял да избегне електронното следене. Апелативният съд на Нанси е издал нова заповед за ареста му на 16 май, което значи, че местонахождението му е незнайно повече от три седмици, написа BBC.

Шнайдер е работил като експерт по премахване на проблеми за Игнатова, която стои в основата на крипто измамата OneCoin. Самата тя е забелязана за последно през октомври 2017 година, когато се качва на полет от София до Атина и изчезва безследно. Оттогава насам никой не я е виждал, а международните проверяващи служби като ФБР, Европол и Интерпол не престават издирването ѝ. Криптокралицата е и в за 10-те най-издирвани хора на планетата.

През август 2022 година Шнайдер дава изявление пред английската социална медия, до момента в който е под домакински арест. Пред тях споделя, че се съмнява, че ще получи обективен развой в родината си.

" Страхувам се, че нямам достъп до правна система, в която да мога да се защитя вярно. Системата значително се основава на така наречен пледоарии. Това за мен е проблем, тъй като надълбоко имам вяра, че не съм отговорен ", сподели той.

Шнайдер е задържан от френската полиция през април 2021 година, до момента в който кара със фамилията си покрай границата с Люксембург. Той прекарва седем месеца в пандиза, след което е освободен под домакински арест.

Смята се, че мъжът е бил началник на интервенциите на разследващата работа на страната, преди да сътвори лична частна компания " Сандстоун ". Работата му за Игнатова включва съгласуване на основаните в Лондон юристи и PR консултанти, които са помогали нейната машинация да се разрастне.

Американските прокурори настояват, че Шнайдер също по този начин ѝ е предоставял поверителна полицейска информация. Той е и индивидът, за който се счита, че е, че против нея се води следствие - което евентуално ѝ е помогнало да се укрие в точния момент.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР