Франческо Баная и Фабио Куартараро са единствените останали претенденти за

...
Франческо Баная и Фабио Куартараро са единствените останали претенденти за
Коментари Харесай

Баная срещу Куартараро – титлата в MotoGP се решава днес

Франческо Баная и Фабио Куартараро са единствените останали кандидати за международната купа в MotoGP за 2022 година. Дуелът сред двамата ще завърши по-късно през днешния ден в конкуренцията за Гран При на Валенсия, с която ще бъде закрит сезон 2022.

Преди конкуренцията на „ Рикардо Тормо “ Баная има задатък от цели 23 точки пред настоящия първенец Куартараро. Това значи, че водачът на Ямаха ще се преследва наложителна победа по-късно през днешния ден. Освен това, с цел да може той да отбрани своята купа, ще би трябвало и Баная да му помогне, финиширайки отвън топ 14, което наподобява малко евентуално, само че не и невероятно, съдейки по историята на кралския клас.

Във вчерашната подготовка Куартараро взе преимущество по отношение на Баная, откакто се класира на четвъртото място, а Баная остана осми. Добрата вест за италианеца е, че пред него на старта ще има двама водачи от лагера на Дукати, които да пречат на Куартараро в битката за успеха. Това са Хорхе Мартин и Джак Милър, които ще потеглят първи и трети.
 Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия
Между двамата на първата редица ще застане шесткратният международен първенец Марк Маркес, който в последните секунди на квалификацията съумя да се изкачи на първия ред. Зад Куартараро на втората редица ще се наредят Алекс Ринс и Маверик Винялес, а компания на Баная на третата ще вършат Брад Биндър и Йоан Зарко, които ще потеглят надлежно седми и девети.
 Куартараро преди решителното съревнование в MotoGP: Нямам какво да изгубвам Куартараро преди решителното съревнование в MotoGP: Нямам какво да изгубвам
Освен борбата за международната купа на „ Рикардо Тормо “ през днешния ден ще бъде решена и тази за третото място в генералното класиране. В нея Алейш Еспаргаро има задатък от единствено точка пред Енеа Бастианини. Двамата ще потеглят надлежно 10-ти и 13-ти в надпреварата във Валенсия.
 Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас
То ще бъде доста прочувствено и за водачите и всички чиновници на Сузуки, защото след днешния ден японският производител ще се отдръпна от MotoGP. Световният първенец за 2020 година Жоан Мир бе най-бавен във втората подготовка през вчерашния ден и ще започва 12-ти, а Ринс – 5-ти. Догодина двамата ще преминат в лагера на Хонда, като Мир ще стане съотборник на Марк Маркес в заводския отбор на японците, до момента в който Ринс ще кара с Такааки Накагами в ЛСР Хонда.

Надпреварата за Гран При на Валенсия, финален и съдбоносен кръг за сезон 2022 в MotoGP, стартира в 15:00 часа през днешния ден и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР