Фрагментирана и накъсана предизборна кампания. Това създава усещане, в което

...
Фрагментирана и накъсана предизборна кампания. Това създава усещане, в което
Коментари Харесай

Доц. Борис Попиванов: Партиите да си дадат сметка, че отговорността им е по-голяма от всякога

" Фрагментирана и накъсана предизборна акция. Това основава чувство, в което всеки е пред своите гласоподаватели и не търси метод за създаване на по-широка външна страна към себе си. Това като че ли ни изправя пред голям брой дребни предизборни акции. В тази акция преобладават взаимните обвинявания. Тя прилича правосъден развой. Всички партии споделят, че другите са отговорни за ситуацията, в което се намира България ".

Това сподели пред БНР политологът доцент Борис Попиванов, академични учител.

И добави, че доста малко чуваме за това по какъв начин ще се вземат решение проблемите на българите, а доста чуваме по какъв начин другите партии са провалили дневния ред на жителите.

" Липсва по-изкристализирано схващане за това какво политическите сили оферират като изцяло решение през зимата, " изясни той.

В предаването " Нещо повече " политологът разяснява, че ниската изборна интензивност, която се чака, ще се дължи на това, че няма нова огромна вяра в политическия живот и няма ясни и забележими решения на проблемите пред страната.

" Предизборната акция води към все по-трудно образуване на постоянно държавно управление... Изборните резултати ще бъдат доста значими за това дали въобще ще тръгне градивен диалог за държавно управление. Важно е дали партиите ще си дадат сметка, че отговорността им сега е по-високо от всеки път, тъй като доверието на гласоподавателите е по-ниско от всеки път. Ако пропилеят това доверие, рискуват задълбочаване на рецесията в най-тежкия интервал, " счита Попиванов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР