(FOX 2) - Предишният собственик на язовир в средата на

...
(FOX 2) - Предишният собственик на язовир в средата на
Коментари Харесай

Собственикът на язовир в средата на Мичиган, който се срути, накара хиляди да избягат, признат за отговорен за щети от $119 милиона

(FOX 2) - Предишният притежател на язовир в средата на Мичиган, който се срути преди наводнението град Мидланд е приет за виновен за повече от 119 милиона $ вреди.

Федерален арбитър издаде неприсъствена присъда против Лий Мюлер, чиято компания Boyce Hydro притежаваше язовир Edenville, когато беше продънен от рискови наводнения, които принуди евакуацията на повече от 10 000 души през 2020 година

В решението си арбитър Пол Малоуни сподели, че щатът има право на 119 825 000 $ и че Мюлер е виновен, което включва десетки милиони долари вреди за риболова на щата и неговата екосистема от сладководни миди.

Присъдата идва месеци откакто беше открито, че Мюлер и компанията му са виновни за наводнението. Оттогава той е разгласен в неплатежоспособност.

Дана Несел търси помощ през годините след бедствието както от името на отдела за околна среда, Големите езера и енергетика, по този начин и от името на отдела за естествени запаси.

„ Собствеността на язовира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР