Фотосинтезата е един от естествените механизми, които превръщат слънчевата светлина

...
Фотосинтезата е един от естествените механизми, които превръщат слънчевата светлина
Коментари Харесай

Ти да видиш! Изкуствени листа правят нещо уникално!

Фотосинтезата е един от естествените механизми, които трансформират слънчевата светлина в сила, само че множеството учени считат, че той е стар и отстъпва на актуалните технологии. В Харвард обаче мислят иначе – екип откриватели са създали сходна на естествени листа система, която е по-ефективна в превръщането на светлина в сила от растенията и дърветата, написа obekti.bg.
В основата на новата технология е вариант бактерии Ralstonia eutropha, система за делене на водните атоми и двойка електроди. Когато пуснете електричество през тази частично биологична система, електродите трансформират водата във водород, който може да бъде употребен на собствен ред за гориво. Системата е с успеваемост единствено 10%, само че е по-добра от 8-те %, които природата реализира с всичката флора по планетата, разяснява IDG.

Голямото предизвикателство е неналичието на на практика проби в действителни условия. Изследователите означават, че занапред би трябвало да свържат системата с фотоволтаични кафези – детайлите, които ще дадат електричество към електродите. Друг проблем е неустойчивостта на биологичната съставния елемент – тази система ще работи добре в сдържан климат, само че рискови температури биха умъртвили бактериите. Въпреки това, учените потвърждават, че могат да се оправят по-добре от природата, което си е достижение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР