Фотографката Nancy Borowick споделя със зрителите своя интимен поглед към

...
Фотографката Nancy Borowick споделя със зрителите своя интимен поглед към
Коментари Харесай

Фотографка заснема трогателни портрети на болните си от рак родители

Фотографката Nancy Borowick споделя със феновете своя съкровен взор към всекидневието на родителите си, двамата с диагноза рак, като макар пътя, който й следва паралелно до тях, тя съумява да документира възходите и паденията в тежката борба против тази болест. В планът, който тя озаглавява " Cancer Family ",снимките отразяват топлата и вдъхновяваща връзка сред нейните родители Howie и Laurel Borowick.

Тъй като в процеса на тяхното лекуване те са един до друг, във взаимна поддръжка и неведнъж прегърнати, не можем да не обърнем внимание на дребните жестове, които демонстрират тези хора, един към различен. Вместо трагична приказка за любовта и загубата, тази серия се концентрира върху тихата фамилиарност сред мъж и жена, които споделят мъчителните провокации на живота. Черно-белите фотографии са цялостни с почтеност, ежедневна емпатия и извънредно впечатляваща мощ на духа.

 20

" През 2013 година родителите ми бяха в развой на лекуване на рак - майка ми с рак на гърдата, а татко ми с рак на панкреаса. Тази поредност от фотоси документира болката им, само че също по този начин демонстрира тяхната храброст, изправени против лицето на гибелта. Със съчувствие и почитание, аз се стремях да уловя цялостната гама от техният опит - от закачките, които споделяха като брачен партньор и брачна половинка до изместения център на връзките им в моментите на пациент и болногледач.
След като татко ми умря през декември, аз виждам на този план, като на метод да увековеча моите родителите, тяхната мощ в лицето на заболяването и любовта им един към различен.

Ракът даде на фамилията ми недопечен, само че скъп урок - осъзнаването на времето. Моята майка се бори с заболяването си повече от двадесет години и като семейство не сме приемали нито една от тези години като даденост. Баща ми живя единствено една година с заболяването си. Но още с първата му диагноза, ние знаехме,че нашето време дружно ще бъде малко.
Чрез фотографирането на родителите ми, аз съм архивирала своята история, улавяйки положителните и неприятните моменти, както и тъжните такива.
Проектът стана нашата обща история. Тази история ускори вярата ми в визията, че да се опише един мощен и почтен роман, човек би трябвало да търси същинската фамилиарност и примирение с тематиката. Заснемането на моето семейство и моят живот е било едно от най-трудните прекарвания, които съм имала. Аз непрекъснато се борих с моите все по-променящите се функции като фотограф, щерка и асистент. Изучаването на този баланс, съгласно мен, ми оказа помощ да израста както професионално, по този начин и в персонален проект. " - Nancy Borowick

 21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР