Фотографии на рядък снежен леопард на фона на връх Еверест,

...
Фотографии на рядък снежен леопард на фона на връх Еверест,
Коментари Харесай

Фалшификат: Уникални снимки на рядък снежен леопард в Хималаите се оказаха колажи


Фотографии на необичаен снежен леопард на фона на връх Еверест, които станаха извънредно известни в обществените мрежи през последните дни, се оказаха имитации.

Голямо изобличи фотографа Кития Павловски, че освен е постигнала впечатляващите изображения с колажи, а даже е употребила крадени фотоси на свои сътрудници.

Фотографиите в действителност наподобяват прекомерно красиви, с цел да бъдат истина. На едната виждаме снежен леопард, който се разхожда в подножието на връх Еверест. Снимката е направена в идеално време с идеално осветяване.

Снимка: Фейсбук / @KittiyaPawlowskiOfficial


На различен от фрагментите виждаме възвишен снежен леопард, който следи пропастта под него. „ 9 октомври, цялостната луна обля върховете на Хималаите с призрачна светлина. Фини снежинки изпълват въздуха и покриват спалния ми чувал с ледена роса “, написа в формалния си уеб страница Кития Павловски.

Снимка: Фейсбук / @KittiyaPawlowskiOfficial


„ След като прекосих с раница на гърба през един от най-ужасните терени на Земята, това са най-възнаграждаващите фотографии, които в миналото съм правила “, споделя още фотографът.

Снимките бързо станаха известни в обществените мрежи, като бяха споделени и от някои международни медии. Оказва се обаче, че освен са подправени, а детайли от тях са и крадени.

Снимка: Фейсбук / @KittiyaPawlowskiOfficial
Снимка: Фейсбук / @KittiyaPawlowskiOfficial


„ Проблемът с тези фотоси е тяхната комбинация, светлината, мястото на заснемане… и изобщо тяхната правота “, показват от Alpine.

В просторен материал редакторите на изданието акцентират всички доказателства, че фотосите на Кития Павловски в действителност не са същински, като подлагат на подозрение дали тя изобщо е била в Хималаите.

Снимка: Фейсбук / @KittiyaPawlowskiOfficial


За най-популярните фрагменти се оказва, че Павловски е употребила няколко фотоси, от които е съставила съвършения кадър. Дори красивите снежни леопарди не са същински, а са взети от фотографии на прочут експерт в средите Винсен Кордиер.

Леопардите са снимани в Монголия и по-късно Кития Павловски ги е добавила в своите фотоси.

След експлоадирането на абсурда, Павловски разгласява публично известие на уеб страницата си. „ Аз съм фотограф И цифров актьор. Снимам с камера и употребявам лицензирани фотографии, като ги съчетавам и сътворявам цифрово изкуство “, написа тя.

Фотографът добавя, че има позволение да употребява фрагментите със снежния леопард на Винсен Кордиер, въпреки той да отхвърля.

След разкритията на Alpine голям брой медии се извиниха, че са популяризирали фалшификат.

От изданието показват, че това не е първият път, в който Кития употребява непознати фотоси за свои. През 2020 година тя печели интернационален конкурс със фотография на слонове, която обаче е снимана през 2017 година от различен човек.

Все още липсва коментар от организациите, с които Кития Павловски си партнира, посочени в нейния уеб страница, а точно – National Geographic, Animal Planet и английският „ Таймс “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР