Фотографи от различни поколения, журналисти, творци и много други събра

...
Фотографи от различни поколения, журналисти, творци и много други събра
Коментари Харесай

 Изложба на Илия Мирчев събра фотографи, журналисти и творци...

Фотографи от разнообразни генерации, публицисти, създатели и доста други събра в хасковската изложба „ Шаренков “ ретроспективната галерия на Илия Мирчев „ Отвъд безкрая “.  

Дъщерята на фотографа Росица Мирчева, която преди години бе част от екипа на в. „ Новинар юг “, където бе фоторепортер,  благодари на всички, които са запалили пламъчето, с цел да я има през днешния ден тази експозиция. Това не е комерсиална галерия. Част от фотографиите на Илия Мирчев ще бъдат подарени на най-близките му другари и сътрудници. А фамилията на създателя помоли всички посетители да се причислят към благотворителната им идея и да оказват помощ на 46-годишна жена, която се бори с онкологично заболяване. 

Илия Мирчев принадлежи към едно надарено, изобретателно потомство фотографи, творили през 70-те и 80-те години на 20 век. Освен забележителните типичен портрети, документалната и актова снимка, пейзажите с душа, има един жанр, който е извънредно скъп. Смело мога да кажа, че Мирчев е един от пионерите в България на известния за времето си  поп-арт. За работите му са присъщи наслоение и разбъркване на облиците, цветовете и материалите, с цел да се реализира фина символика, налична единствено за тези, които усещат и схващат изкуството, сподели в представянето на творчеството надалеч по- младият фотограф  Славян Костов.  

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева поздрави семейство Мирчеви и им пожела да бъдат все по този начин обединени от фамилната история и фотографията.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР