Фотографът на БФХГ Анна Недкова е с положителен тест за

...
Фотографът на БФХГ Анна Недкова е с положителен тест за
Коментари Харесай

Положителен тест за COVID-19 на човек от щаба на българския отбор в Киев

Фотографът на БФХГ Анна Недкова е с позитивен тест за COVID-19, даден по време на европейското състезание по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

След съвещание на Европейската гимнастика по тази тематика, вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова заяви, че е потвърдено, че Недкова не е била контактна с делегацията, както и с други лица. Тя е била отвън делегацията, в независима стая е, спазвала е всички ограничения за сигурност и решението е да остане в цялостна изолираност, а тимът да продължи присъединяване си на шампионата.

Всички от българската делегация, в това число и Недкова, преди пътуването направиха проби, които бяха негативни и бяха дадени при идването си в Украйна. Там още веднъж са направени на всички проби, като тя е дала позитивен. Направен и е втори, който през днешния ден също е бил позитивен. Веднага докторът на тима е назначил лекуване.

В момента Анна Недкова се усеща добре. Домакините и делегацията ни са взели нужните ограничения за нея. Девойките Ева Брезалиева и Стиляна Николова, които вземат участие на шампионата, бяха заболели от COVID-19 и техните последни проучвания и проби демонстрираха, че към този момент имат антитела. Анна Недкова ще остане под карантина в Украйна до 3 декември, когато ще й бъде изработен нов тест, оповестяват от БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР