ФОТО: Канал 3България има нужда от свободомислещи и компетентни хора

...
ФОТО: Канал 3България има нужда от свободомислещи и компетентни хора
Коментари Харесай

Радев за Иво Христов: Уважавам решението му

ФОТО: Канал 3
България има потребност от свободомислещи и способени хора в Екологичен потенциал, сподели президентът за четвъртия в листата на Българска социалистическа партия
" Уважавам решението на Иво Христов да се кандидатира за евродепутат. България има потребност от свободомислещи и способени хора в Европейския парламент ". Така президентът Румен Радев разяснява във Велико Търново включването на началника на кабинета си Иво Христов в листата на Българска социалистическа партия за евровота.

„ Българската Конституция ясно дефинира самостоятелните права и свободи. Всеки е свободен да се кандидатира за изборна служба и това е персонално решение на господин Христов, което аз почитам. Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има потребност от способени и свободомислещи представители в Екологичен потенциал, които да отстояват българския интерес “, уточни президентът, представен от " Фокус ".

По думите му президентството не е феодална институция и всеки е свободен да прави своя избор. На въпрос дали излизането на Иво Христов от президентството е оценка за работата му, президентът уточни, че не е снемал доверието си от Христов.  

Президентът обърна внимание и на проблема с напрежението в Габрово, откакто трима роми нападнаха и биха продавач на магазин: " Гневът на хората от Габрово е понятен – цели генерации в България израснаха с възприятие за безотговорност ".

" Мисля, че в България цели генерации израснаха с възприятие за безотговорност, по тази причина и се вихри този произвол, по тази причина и мисля, че гневът на хората от Габрово е понятен. Основният проблем е в беззаконието и това е повсеместен проблем за страната. Според мен трябват два паралелни метода в този случай ", сподели още Радев. И изясни: " Първият това е безкомпромисно и твърдо използване на закона, а вторият доста значим и стратегически метод е да се води битка със обществените аргументи, които водят до престъпност: ниското обучение, неналичието на трудова претовареност, неналичието на възприятие за отговорност пред обществото. Ето там би трябвало да работим “.
 
Румен Радев е във Велико Търново за тържественото честване на 140-тата годишнина от приемането на Търновската конституция.

„ Първо желая да поздравя всички жители на Велико Търново със заслуженото самопризнание и оповестяването на Велико Търново за историческа и духовна столица на България. Искам да се обърна към всички българи и да ги поздравявам с утрешната знаменателна за България дата, на която преди 140 години се приема Търновската конституция. Искам да пожелая на всички наши народни представители, на конституционните съдии, доста здраве, доста сила и възприятие за отговорност, с което да работят за България “, сподели още Радев. Той прикани депутатите да се управляват от политическата мъдрост и националния суверенитет, с цел да имат по-малко вета и анулирани закони от Конституционния съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР