Фото БОКБългария спечели днес три сребърни медала – един в

...
Фото БОКБългария спечели днес три сребърни медала – един в
Коментари Харесай

Младежите ни прибраха още 3 медала на европейското по щанги

Фото БОК

България завоюва през днешния ден три сребърни медала – един в дуела и два в обособените придвижвания, на продължаващото във финландския град Рованиеми европейско състезание по повдигане на тежести за младежи.

В кат. 67 кг при 23-годишните Валентин Генчев се подреди второ в общото класиране с 287 кг. Българинът мина без неточност в изхвърлянето със 123, 125 и 129 кг, а по-късно в изтласкването реферите му отсъдиха добутване в първия му опит на 155 кг, след това ги подвигна с цел да приключи със 158 кг.

Шампион с 307 кг общ резултат стана руснакът Зулфат Гараев. Като дебютант ВалентинГенчев е бронзов медалист от последното европейско състезание за мъже в Москва тази пролет. Той е представител на школата в Стара Загора с треньор Стоян Стоянов.

Това е четвърти орден единствено в дуелите за България на шампионата във Финландия. Предишните дни европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните – в двете придвижвания и в дуела, а при по-младите в кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза, като си обезпечи третото място и в изтласкването и в кат. 67 кг Иван Димов сграбчи бронза в дуела и в изтласкването.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР