Форумът се организира от сдружение Черноморска Странджа“ с председател народния

...
Форумът се организира от сдружение Черноморска Странджа“ с председател народния
Коментари Харесай

Видни български учени и изследователи ще се съберат на кръгла маса в Ахтопол

Форумът се провежда от съдружие „ Черноморска Странджа “ с ръководител народния представител инж. Петър Кънев

Кръгла маса по въпроси, свързани с историята и археологията ще се организира в Ахтопол за двадесети следващ път. Форумът е отдаден на петдесетата годишнина от основаването на Националния исторически музей в София.

Събитието ще се състои на 11 ноември 2023 г. в хотел Невен в Ахтопол, където целогодишно е отворена и изключителната музейна колекция „ История на котвата “Участие в него ще вземат видни български учени и откриватели - проф. Иван Христов, който ще показа монографията „ Антични и средновековни стоманени котви от Българското Черноморие, доцент доктор Бони Петрунова, която ще изнесе отчет на тематика „ 20 години археологически изследвания на НАР Калиакра “, гл. ас. доктор Петранка Неделчева, която ще приказва за петдесет годишната история на Националния исторически музей, Магдалена Маринова, която ще разяснява популяризирането на българското културно завещание в чужбина.

Лектори ще бъдат още Елена Ендарова с отчета „ Последни резултати от археологическите изследвания на феодален манастир „ Св. Йоан Продром “, гр. Ахтопол “, доктор Атанас Орачев, който ще показа монографията ‚Бащите на актуалната народна власт “ и ще сервира пред аудиторията нови данни по тематиката „ Седиментацията върху стоманените котви от пристанищата и котвените стоянки в днешния шелф на Странджанското Черноморие “ и Нели Симеонова, която ще опише за какво една присъща и за Странджа билка е оповестена за дакийска.

Форумът се провежда от съдружие „ Черноморска Странджа “ с ръководител народния представител инж. Петър Кънев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР