Форсирането на автомобила носи адреналин и наслада на шофьорите. Това

...
Форсирането на автомобила носи адреналин и наслада на шофьорите. Това
Коментари Харесай

Психолог: Пияните и дрогирани шофьори страдат от дефицити, с които трябва да се преборим

Форсирането на автомобила носи адреналин и приятност на водачите. Това изясни в студиото на Euronews Bulgaria доктор Зорница Тоткова, психолог от Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките. Но при пийнал и дрогиран лидер, става дума за проблематично държание . И би трябвало да се борим с съответен недостиг .

 

Форсирането на автомобила носи адреналин на водачите. Носи им приятност. Те показват – колата ми е по-шумна, по-бърза, аз съм играч, аз пребивавам по други правила...

Това са тези хора, които неотдавна са си взели кола, обичат високите скорости и вземат решение, че адреналинът и насладата може да бъдат засилени и посредством модифициране на автомобила. Което е наказуемо по закон.

За да бъде прибавен един закон, наказванията би трябвало да бъдат бързи и ефикасни – да няма по какъв начин да се разминеш.

Когато обществото следи тази наклонност – че множеството шумни коли са спирани – младите ще се замислят малко повече, преди да си модифицират колата и да я карат по улиците на огромните градове.

При пияните и дрогираните водачи обстановката е малко по-различна. Тук не приказваме просто за приятност и адреналин, а за редовно проблематично държание. Към тях би трябвало да се адресират съответни ограничения. Това се случва посредством разнообразни стратегии за намеса – с цел да се борим с съответен недостиг на лидера.

Когато един лидер използва редовно алкохол, най-вероятно казусът не е единствено в това, че му харесва да пие и да кара, а че му харесва да използва. Тук можем да приказваме и за заболяване, което е редно да бъде лекувано.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР