Формулата на “Демократична България за правителство с третия мандат повдига

...
Формулата на “Демократична България за правителство с третия мандат повдига
Коментари Харесай

Христо Иванов Можем ли да свършим пет неща заедно в авариен кабинет за година и няколко месеца?

Формулата на “Демократична България ” за държавно управление с третия мандат повдига въпроса могат ли политиците да се обединят зад пет съответни целта за избран времеви период, без да договарят безпринципни обединения.

Това съобщи съпредседателят на обединяването Христо Иванов в коридорите на Народното събрание и посочи, че третият мандат по хипотеза е спешен. “Затова го отличаваме от естествения политически кабинет, който почива на единодушие и взаимно приемане от някакво болшинство. Представете си го като длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента, само че има ясно дефинирана задача за година и няколко месеца – присъединението на България към еврозоната ”, акцентира Иванов.

Лидерът на “Демократична България ” за следващ път предизвести, че в случай че в този момент пропуснем шанса за навременно приемане на еврото и влизане в Шенген, не е ясно по кое време още веднъж би имало опция за осъществяването на тези цели. Той съобщи, че диалози с президента могат да се водят единствено в случай че той още веднъж свика съвещания за задачата. Иванов отхвърли да разяснява спорните изявления на Бойко Борисов. “Колкото по-малко се включваме в такива полемики, толкоз по-добре за така и така нежните шансове да се осъществя третият мандат. За страдание сега виждам голямо предпочитание от чисто партийни подбуди да се върви на избори ”, сподели още Иванов.

На въпрос за декларираните от “Демократична България ” цели Иванов още веднъж посочи, че не се желае главата на Иван Гешев, а систематична промяна в прокуратурата, чиито недъзи въплъщава и актуалният основен прокурор. Народният представител акцентира, че политическата му групировка ще упорства всяко евентуално бъдещо държавно управление да има ясна позиция за съветската експанзия в Украйна. “Ако Демократична България получи третия мандат, в оферти кабинет не би трябвало да има партийни водачи, тъй като той би станал жертва на политическите противодействия сред тях. В държавното управление би трябвало да влязат хора, които могат да свършат съответни задания ”, заключи Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР