Формула 1 отмени състезанието за Гран при на Емилия Романя,

...
Формула 1 отмени състезанието за Гран при на Емилия Романя,
Коментари Харесай

Формула 1 отмени състезанието в Италия през уикенда заради наводнения

Формула 1 анулира надпреварата за Гран при на Емилия Романя, което трябваше да се състои през уикенда. Причината са проливните дъждове, довели до в района.

След диалози сред локални управляващи и уредниците беше взето решение, че надпреварата в Имола не може да се организира, защото сигурността на тимовете и феновете не е обезпечена.

Във вторник локалните управляващи приканиха тимовете да изоставен бокса на пистата " Енцо и Дино Ферари " поради заплаха от наводняване от близката река Сантерно, която се намира покрай трасето. В сряда отборите получиха инструкции да не отиват на пистата.

Малко преди Формула 1 да заяви решението, министърът на превоза в Италия Матео Салвини съобщи, че надпреварата би трябвало да бъде отсрочено. Поне трима души са починали поради наводненията в района, а управляващите чакат още дъждове в околните дни.

Президентът и изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали съобщи, че анулацията на надпреварата е " виновното решение ".

" Такава покруса е да се види какво се случва в Имола и Емилия Романя, в града и в целия район, в който съм израснал. Мислите и молитвите ми са с жертвите и потърпевшите фамилии ", сподели Доменикали.

Все още не е ясно дали ще се търси нова дата за конкуренцията, само че е по-вероятно то да не се организира през тази година поради натоварения с рекорден брой надпревари. Първоначално в него влизаха 24 старта, а по-късно останаха 23 след анулацията на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР