Формиране на пипера за по-висока реколта! Необходимо ли е премахването

...
Формиране на пипера за по-висока реколта! Необходимо ли е премахването
Коментари Харесай

Как се прищипва пипера за богата реколта?

Формиране на пипера за по-висока годишна продукция!

Необходимо ли е премахването на издънките на пипера? Да, тъй като в случай че не се отстранен, растението може да няма задоволително мощ за богата и здрава годишна продукция. В резултат на това зеленчуците ще бъдат дребни.

Ако лятото е горещо и дъждовно, издънките на пипера порастват извънредно интензивно. Ето за какво премахването им е наложително.

Също по този начин, не забравяйте, че пиперът се нуждае от добра вентилация, като по този метод се заобикаля появяването на заболявания и вредители.

Какво би трябвало да знаете?

Пиперът не се подрязва, до момента в който растението не доближи височина към 30 см.

Избягвайте да отстранявате издънките, в случай че растенията са заболели. В този случай процедурата единствено ще утежни положението, даже е допустимо растенията да изсъхнат.

Растенията избират да порастват един до друг. Така че помислете за по-близкото им засаждане.

Извършва се образуване на пипера на 2-3 издънки, върху които ще порастват чушките. Препоръчително е да се оставят 10-12 завръза на всеки шубрак.

Отстранете младите издънки, цветовете и листата под началното отклонение на стъблото. Можете да ги счупите деликатно или да ги отрежете с ножица, тъй като растението е нежно и елементарно можете да го повредите.

На върха на храста също се оформя стъбълце, по-късно няколко вторични стъбла, също с плодове и точки на напредък в двете направления.

Така че запазвате главните плодове и тези в средата на вторичните стъбла. Прищипете всички листа до плодовете. В резултат на това плодът и огромният лист остават. Направете това с всички разклонения след главното стъбълце.

 Формиране на пипера за по-висока годишна продукция. Ето по какъв начин

Вижте още: Кога потреблението на кафе е нездравословна?

Ще получите растение, което има добра вентилация изпод, а от горната страна ще образува годишна продукция. А за по-големите растения би трябвало да прищипете всички издънки 1 месец преди края на вегетационния сезон. По този метод растението към този момент няма да губи хранителни субстанции за растежа на листата и ще ги насочва към развиването и узряването на зеленчуците.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР