Формацията на министър-председателя Бенямин Нетаняху спечели израелските парламентарни избори, осигурявайки

...
Формацията на министър-председателя Бенямин Нетаняху спечели израелските парламентарни избори, осигурявайки
Коментари Харесай

След оспорвана надпревара Нетаняху е в силна позиция за пети премиерски мандат

Формацията на министър-председателя Бенямин Нетаняху завоюва израелските парламентарни избори, осигурявайки му рекорден пети мандат на поста, макар извънредно околните резултати на противника му, заяви локална телевизия, представена от " Ройтерс ".

При 97 % преброени гласове нито една от партиите на претендентите не получава болшинство, само че Нетаняху е в по-силна позиция да образува коалицинно държавно управление с други подкрепили го десни обединения.

" Ликуд " на Нетаняху получава към този момент 35 места в Кнесета. Резултатите демонстрират, че центристкият блок " Синьо и бяло " на противника му, някогашния шеф на генералния щаб на въоръжените сили Бени Ганц, също получава към този момент 35 места.

Но резултатите демонстрират, че дружно с десните партии, с който евентуално ще образува ръководеща коалиция, Нетаняху ще разполага с болшинство от към 65 места в Народното събрание от общо 120 места. Левоцентристкият блок е напът да завоюва 55 места, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Окончателните резултати се чакат в петък. След оповестяването на първите резултати и Нетаняху, и Ганц оповестиха победа.

Новият парламент ще постави клетва на 23 април, а новосформираното държавно управление би трябвало да постави клетва при започване на юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР