Ford Motor Co сключва сделка с Mahindra & Mahindra, за

...
Ford Motor Co сключва сделка с Mahindra & Mahindra, за
Коментари Харесай

Ford планира да сключи нова сделка с Mahindra

Ford Motor Co подписва договорка с Mahindra & Mahindra, с цел да образува нова взаимна компания в Индия, заяви Ройтерс. Това деяние е показателно, че американският авто производител ще приключи самостоятелните си интервенции в страната.

Според изискванията на контракта, Ford ще образува ново звено в Индия, в което ще има дял от 49%, до момента в който индийската Mahindra ще има 51%. Индийското звено на автомобилния производител на Съединени американски щати ще трансферира по-голямата част от настоящия си авто бизнес към новосъздаденото дружество, в това число активи и чиновници.

Ford съобщи, че не разяснява спекулациите, само че означи, че и двете компании не престават да работят дружно за създаване на пътища за стратегическо съдействие, които им оказват помощ да реализират комерсиална, индустриална и бизнес успеваемост. От Mahindra също отхвърлиха коментар, само че обявиха, че работят взаимно в избрани области с Ford след съглашение за партньорство през 2017 година и ще разгласят спомагателни дефинитивни съглашения, до момента в който напредват по някои от другите области ".

В момента Ford създава и продава своите коли в Индия посредством притежаваното си дъщерно сдружение. През 2017 година компанията също по този начин образува стратегически съюз с Mahindra, взаимно с който възнамерява да построи нови коли, измежду които спортни коли и електрически.

Mahindra & Mahindra Limited е индийска многонационална корпорация за произвеждане на коли. Компанията е един от най-големите производители на коли по произвеждане в Индия и най-големият производител на трактори в света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР