Фонтаните на площад „Георги Измирлиев“ бяха напълнени с течен препарат

...
Фонтаните на площад „Георги Измирлиев“ бяха напълнени с течен препарат
Коментари Харесай

Младежко забавление предизвика сериозен проблем в Благоевград

Фонтаните на площад „Георги Измирлиев“ бяха напълнени с течен препарат за съдове, в резултат на което  има огромна заплаха те да бъдат повредени.

Голямото количество пяна е сериозна причина за щета, както на филтрите, по този начин и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е огромна, тъй като до помпите доближава въздух, а не вода. Усилията, които поставят чиновници от Оперативна програма „Строй ремонт“ са ориентирани към изпомпване на водата, разчистване на фонтанните съоръжения и инспекция на всички 14 помпи.

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий,на българската писменост, култура и просвета, на славянската словесност, както и празник на града, и ден преди началото на дефилето на зрелостниците има възможност фонтаните да не работят и да се правят ремонтни и почистващи дейности по оборудванията!

Фонтаните бяха пуснати напълно скоро! Сега още веднъж следва процедура по подготовка на препарати и пълнене на красивите водни уреди, които освен радват поданици и посетители, деца, а и красят центъра на Благоевград и присъздават едно по-лятно въодушевление!

Община Благоевград моли жителите и гостите на града да бъдат виновни и деликатни към дейностите си! Пазете града ни, подобен какъвто го желаеме всички – хубав!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР