Фондовите борси на Уолстрийт парираха първоначалния позитивен старт, като акциите

...
Фондовите борси на Уолстрийт парираха първоначалния позитивен старт, като акциите
Коментари Харесай

Уолстрийт парира първоначалното покачване и бележи нов спад



Фондовите тържища на Уолстрийт парираха първичния положителен старт, като акциите се оказват под нов напън от продажби за пета поредна сесия на търговия предвид на индикациите за ескалация на борбата сред Русия и Украйна на фона на признатия " първи транш " от наказания на Запада по отношение на Москва.

Украйна разгласи изключително състояние в действие от среднощ на 24 февруари в отговор на възходящата опасност от съветско настъпление и изиска от украинските жители да изоставен Русия.

Агенция ТАСС пък заяви, че Русия е почнала да изтегля личен състав от дипломатическите си задачи в Украйна в сряда. Този ход пристигна ден откакто съветското външно министерство разгласи проект за евакуация, базирайки се на закани против руснаци в Украйна.
Редица украински държавни уеб сайтове пък бяха подложени на хакерски атаки, а американското седмично новинарско списание " Нюзуик " (Newsweek) заяви, че Съединени американски щати са предизвестили Украйна за пълномащабна съветска инвазия до 48 часа.

Междувременно се чака администрацията на Байдън да разгласи, че ще разреши на американските наказания да продължат напред и да обзет Nord Stream 2 AG, компанията, отговаряща за построяването на съветския газопровод " Северен поток 2 ", заяви CNN, базирайки се на публични лица от Съединени американски щати.
Всички това способства за възобновяване на напрежението на пазарите на акциите, като показателят на сините чипове DJIA към този момент се намалява с 0,25%, S&P500 - с 0,5% и Nasdaq Composite - с 0,78%, заличавайки първичния опит за положителен старт на търговията на Уолстрийт. Така показателите DJIA и Nasdaq са на път да отбележат спад за пета поредна сесия на търговия, а показателят S&P 500 - за четвърта поредна сеися.

Европейските тържища също заличиха утринни облаги от близо 1% и завършват търговията в сряда с нови загуби, като общият показател Stoxx Europe 600 се намалява с 0,3%, немският DAX - с 0,49%, френският CAC 40 - с 0,12%, италианският MIB - с 0,31%, испанският Ibex-25 - с 0,69%, като само лондонският показател FTSE100 съумя да затвори на зелена територия, нараствайки обаче с едвам 0,06%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР