Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който днес

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който днес
Коментари Харесай

Старши треньорът на Ботев: Можем да спечелим купата

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който през днешния ден чества своя рожден ден, не скри насладата си след отстраняването на ЦСКА София в полуфиналите в шампионата за Купата на България по футбол. 

" Това е фантастично преживяване, което ще помня за цялостен живот. Благодаря на почитателите и на играчите, които изиграха страховит мач. Мисля, че преди първия дуел в София имахме малко шанс, тъй като ЦСКА смени треньора си и той нямаше задоволително време. С новия ментор те играят по по-труден за нас метод. Ако би трябвало да съпоставяме двете срещи, смятам, че триумфът като посетител бе по-труден и по-голям, тъй като нямахме победа в столицата против ЦСКА от 39 години ", съобщи след мача Керкез, предава БНР. 

" Нямаше причина да пресираме високо и да се отваряме през цялото време на мача през днешния ден, тъй като ЦСКА има доста по-опитни играчи от нас. В първите 20 минути на първата част стояхме добре, по-късно съперникът взе самодейността и ни накара да страдаме, само че Ханкич се оправи отлично. Нормално е да минаваш през такива моменти, когато играеш против подобен мощен конкурент. През второто полувреме бяхме даже по-сигурни в отбрана и се справяхме по-добре в прехода от отбрана към нахлуване. Създадохме шансове с помощта на бързите ни крила и изчаквахме своите моменти, тъй като бяхме наясно, че ЦСКА наложително би трябвало да търси попадение, а ние бяхме задоволително търпеливи ", сподели още наставникът на Ботев. 

" Има много време до финала. Имаме няколко мача за шампионата преди този момент. Най-вероятно ще играем против Лудогорец, който е най-хубавият тим в България, само че никой не може да ни спре да имаме вяра, че можем да спечелим Купата. Ако искаш да спечелиш шампионата, би трябвало да си най-хубавият. Днес спечелихме против един от най-класните сформира в България и се надяваме на финала да създадем същото ", приключи Душан Керкез. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР