Фондация Стрей Шийп стартира серия от обучения по жестов език

...
Фондация Стрей Шийп стартира серия от обучения по жестов език
Коментари Харесай

Над 2000 деца от Пловдив ще се запознаят за първи път с жестовия език

Фондация Стрей Шийп започва серия от образования по жестов език в Пловдив и района, посредством които над 2000 възпитаници от първи до четвърти клас ще научат първите си изречения с жестове.

„ Обученията са част от плана „ С две ръце и огромно сърце “,  един от четиринадесетте просветителни и екологични плана, които поддържаме в осмото издание на Vivacom Регионален грант. Той цели да понижи границите в общуването с деца, като интегрира жестовия език в ежедневната връзка в учебните заведения. За нас като компания образованието и опазването на околната среда са измежду главните цели в обществено виновната ни политика, по тази причина поддържаме най-хубавите хрумвания с капацитет да ангажират локалните общности, да основават благоприятни условия за младите  хора и по този начин да способстват за развиването на районите. Пожелаваме триумф на екипа и чакаме с неспокойствие първите резултати “, показа Елица Георгиева, шеф Корпоративни връзки във Vivacom.

В рамките на плана професионални лектори ще проведат 25 образования на учениците за да приобщят жестовия език в ежедневните взаимоотношения в общинските учебни заведения. За да се подкрепи още повече процесът на консолидираното, в образованията ще вземат участие и над 100 учители, които ще се срещнат с връзката с жестове. Включването на по-голям брой участници в самодейността е извънредно значимо за по-лесното приобщаване на децата в учебно заведение.

“Вярвам в силата на жестовия език. Вярвам, че може да промени всекиго към по-добро. Вярвам в връзката, тъй като връзката построява мостове. А нуждата от мост сред глухите деца и качественото и налично обучение е голяма ", показа Дани Йончева, създател на фондация Стрей Шийп.

В осмото издание на Vivacom Регионален грант 14 цивилен организации получиха грантове на обща стойност над 62 000 лв.. С това подаяние общата сума, с която Vivacom поддържа гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лв., дарени в интерес на 108 плана.

Vivacom Регионален грант е грантова стратегия, която се организира от 8 години в партньорство с Български център за нестопанско право.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР