Фондация “Даная организира протест “Вън мафията от здравеопазването на 16

...
Фондация “Даная организира протест “Вън мафията от здравеопазването на 16
Коментари Харесай

Варненци излизат на протест днес

Фондация “Даная " провежда митинг “Вън мафията от опазването на здравето " на 16 февруари от 17.00 часа пред Министерския съвет.

А Варна, Пловдив, Русе и Хага (Нидерландия) се включват в митинга по същото време. В морската столица митингът ще е на площад " Незвисимост ".

Ето какво споделиха от фондацията: 

" Даная е присъда за българското опазване на здравето.

Протестът е провокиран от дейностите на чиновници на най-важната незабавна болница в България, които назовават себе си лекари, само че, вместо да лекуват, заплашват всеки, който желае смяна на затъналата в проблеми и пороци система и който търси истината за гибелта на едно дете.

Този митинг би трябвало да бъде началото на края на мафията, трансформирала опазването на здравето ни в частен клуб за санкции. И на деца, и на медици! Лекарите ни не заслужават това леке! Децата ни не заслужават това!

Присъединете се към нас!

Исканията на митинга са:

ПОНАСЯНЕ НА ОТГОВОРНОСТ

Незабавно премахване на шефа на УМБАЛСМ " Пирогов “ до привършване на всички инспекции в болничното заведение за нарушавания в ръководството и медицинските действия.

Да се изиска мнение от Централната комисия по професионална нравственос на БЛС за подхванатите дейности по отношение на неприемливите и рушащи престижа на цялата лекарска колегия дейности и изявления по време на медицинския съвет на УМБАЛСМ " Пирогов “ на 01.02.2024 година

ПРАВИЛА ЗА ДОБРА МЕДИЦИНСКА ПРАКТИКА

Незабавни законодателни промени, които да обезпечат изработването на ПРАВИЛАТА ЗА ДОБРА МЕДИЦИНСКА ПРАКТИКА Пожарна охрана ВСИЧКИ СПЕЦИАЛНОСТИ до края на 2024 година, както и налагане на съществени наказания за организациите, чието обвързване е да изготвят разпоредбите, само че не го вършат.

СТАНДАРТИ

Пълна проверка на съществуващите стандарти по специалности, ангажимент за незабавното им осъвременяване и за правене на всички изчезнали стандарти. Прекратяване на порочната процедура да се изготвят съзнателно некачествени стандарти, които падат при обжалване в съда.

ПОЛИТИКАТА НЯМА МЯСТО В БОЛНИЦИТЕ, ОСТАВЕТЕ ЛЕКАРИТЕ ДА РАБОТЯТ СПОКОЙНО

Въвеждане на механизъм за гласност, бистрота и публичен надзор на процедурите за избор на за болнично управление.Извършване на цялостна проверка на протичащото се в бранша и вдишване на ангажимент за основаване на стратегия за промяна в опазването на здравето, поставящо пациента в центъра за лекуване, основано на качество, а не на количество и административен педантизъм. Тези претенции ще спомогнат за:

Изграждане на доверие сред пациентите и лекарите;Превенция против предотвратима гибел на деца, само че и на възрастни;Бърз достъп на децата пациенти в животозастрашаващо положение до експерти, мултидисциплинарни екипи, работещи умерено и решително с правила, които не позволяват и пациентите, и лекарите да станат жертва на систематични проблеми и пороци;Сериозно повишение на качеството на медицинските услуги;Отношения сред лекари и пациенти, учредени на взаимно почитание, човечност и ценене на персоналното достойнство;Адекватни и бързи решения при потребност от незабавно лекуване без изкуствени бюрократични спънки.Ограничаване на корупцията, нерегламентираните въздействия и порочно кадруване в опазването на здравето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР